Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

perjantai 31. tammikuuta 2014

Kalkkuna Linströmit ja bataatti-perunamuusi

Juurekset on hieno juttu, innolla olen kokeillut kaikkea uutta ja ihmetellyt samalla että miksi en tehnyt tätä haastetta itselleni jo aiemmin. No ehkä kaikki jutut vaativat oman aikansa ja oman energiansa ja nyt oli minulle se oikea hetki :)





Bataatti-peruna muusi

1 kg perunoita
300 g bataattia
1 sipuli
suolaa
voita
maitoa


Kuori perunat ja bataatti. Pilko sipuli. Keitä kasvikset ja sipuli suola vedessä kunnes ovat kypsiä. Kaada vesi pois ja soseuta muusinuijalla. Lisää voita ja suolaa oman tunnon mukaa ;) ja lisää lämmitettyä maitoa joukkoon sen verran että muusi kuitenkin pysyy muusina eikä mene velliksi.

Kalkkuna Lidströmit

400g kalkkunan jauhelihaa
1 dl raastettua keitettyä punajuurta
1 pieni sipuli
1/4 dl kapriksia
1 kananmunan keltuainen
1/4 dl punajuuren keitinlientä
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
voita paistamiseen

Keitä punajuuri suola vedessä. Pilko sipuli ja kaprikset pieneksi. Kuori ja raasta keitetty punajuuri. Sekoita kaikki ainekset keskenään , älä kuitenkaan vaivaa "taikinaa". Muotoile vedellä kostutetuin käsin pihvit ja paista voissa paistinpannulla.

Hyvää on :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti