Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

maanantai 27. tammikuuta 2014

Täytetyt jauhelihasydämmet ja kultaiset raastepihvit kurkkuraidalla


 
 
Tuijotin jääkaapin sisältöä ja mietin hetken mitä sitä näistä saisi aikaan, jotain maistuvaa pitäisi syntyä....

Jauhelihasydämet

750 g naudan jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 tl maustepippuria
1,5tl suolaa
2 dl ruokakermaa
1 pieni sipuli
1 prk apetit auringon kuivattutomaatti fetaa
8 auringonkuivattua tomaatti viipaletta silputtuna
tilkka öljyä muffinsivuu'an voiteluun
koristeluun muutama kirsikkatomaatti

Turvota korppujauho kermassa. Lisää maustepippuri ja suola korppujauho-kerma seokseen. Lisää jauheliha. Sydämen mallisia näistä syntyi silikonisessa muffinssivuu'assa, mutta toki muunkin mallinen muffinssivuoka käy. Täytä muffinssivuoka puolilleen. Ripottele sipulisilppua, 2-3 fetapalaa ja auringonkuivattua tomaattisilppua vuu'assa olevan jauhelihan päälle. Täytä vuu'at jauhelihataikinalla reunojen kanssa tasan niin, että täytteen peittyvät mutta "taikinaa" ei tursua reunojen yli. Koristele kirsikkatomaatin puolikkaalla (työnnä kunnossa taikinaan kiinni ettei irtoa. Paistetaan uunissa 200 asteessa 20-25 min.

Kultaiset raastepihvit

600g bataattia
150g lanttua
50g porkkanaa
1/2 sipuli
1dl vehnäjauhoja
1 tl muskottipähkinää
1/2 tl valkopippuria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
voita paistamiseen


Raasta juurekset ja pilko sipuli. Sekoita kaikki ainekset juuresraasteeseen. Ruskista voita pannulla ja paista ohuita raastepihvejä.

Tarjoile raastepihvit ja jauhelihasydämet kurkkuraita kastikkeen kanssa jonka ohje löytyy Lanttukikherne curryn yhteydestä. Hui kuinka hyvää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti