Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

365 uutta reseptiä vuodessa, tästä se alkaa :)

Ruuanlaitto, mikä ihana ja herkullinen harrastus <3. Uuden vuoden lupauksen innoittamana päätin perustaa blogin johon kerään 365 reseptiä, joita en ole itse tehnyt aikaisemmin. Reseptit syntyvät lukuisten keittokirjojen ja ruoka blogien sekä resepti sivustojen innoittamina. Jos resepti on kopioitu jostain, mainitsen sen kyllä reseptin yhteydessä. Olen sellainen kokkaaja, että tykkään lueskella ja katsella reseptejä ja äkkiä niistä kehittyykin omia versioita. Vuoden vaihteen jälkeen uunista putkahti herkullinen ja mehevä possun ulkofilee.

      YÖLLINEN VALKOSIPULI TIMJAMI POSSU

  • 1,5 kg possun ulkofilee pala
  • oliiviöljyä
  • kristallisuolaa
  • mustapippuria rouheena
  • tuore timjami puntti silppuna
  • valkosipulin kynsiä 6-8 (tai oman maun mukaan)

Ota possun ulkofilee lämpiämään hyvissä ajoin. Ennen uuniin menoa sisälämpötila saisi olla +10 astetta. Tee possun selkään viiltoja ja työnnä niihin kokonaisia valkosipulin kynsiä niin että ne menevät possun sisään. Hiero filee oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla. Lopuksi hiero fileeseen timjami silppua runsaasti.

Aseta uunin lämpötila 70 asteeseen ja laita filee (10 astetta) uunivuoassa yöksi paistivahdin kera uuniin. Itselläni oli 1650g file ja sen kypsyminen 73-75 asteeseen (sisälämpötila) kesti 8 tuntia ja vartin. Filee ruskistuu kivasti jo uunissa, mutta jos haluat vielä tehdä loppu silauksen, niin ruskista voita pannulla ja pyöräytä uunifilee nopeasti pannulla niin saa upean pinnan (älä polta timjamia). Filee on mehevä ja hyvin maustunut. Tarjoile esim. vihreiden papujen ja vihersalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti