Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

lauantai 25. tammikuuta 2014

Lanttu kikhernecurry kurkkuraidan kera

Kun heittää ennakkoluulonsa roskiin ja kokeilee ennakkoluulottomasti niin voi päästä upeille makumatkoille ympäri maailman. Lanttu on löytänyt intialaisesta currysta oivan makujen liiton. Suosittelen lämpimästi. Alkuperäinen resepti löytyy blogista Pumpkin Jam .
En tehnyt reseptiin muutoksia, ei tarvinnut. Kaikki elementit olivat kohdillaan. Kiitos siis reseptin kehittäjälle, hyvin olet onnistunut.

LANTTU-KIKHERNECURRY KURKKURAIDALLA
500 g lanttua
2 rkl öljyä
1 rkl voita
1 pieni sipuli
2 pulleaa valkosipulinkynttä
1 rkl jauhettua juustokuminaa
2 rkl currya
1 tlk kikherneitä
½-1 punainen chili (maun mukaan)
70 g tomaattipyreetä
1tlk kookosmaitoa
suolaa ja rouhittua mustapippuria

1. Kuori ja paloittele lanttu. Esikeitä lanttukuutioita suolavedessä n, 20-30 minuuttia, kunnes ovat pehmenneet.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna voi-öljyseos suurella pannulla ja lisää joukkoon juustokumina, curry, sipuli ja valkosipuli. Kuullota n. 5 minuuttia. Lisää kikherneet, lanttulohkot, hienonnettu chili, tomaattipyre ja kookosmaito. Kiehauta ja säädä sen jälkeen lieden lämpötila pienimmälle mahdollisille. Anna curryn tekeytyä kannen tai folion alla puolisen tuntia tai pidempään.
3. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile esim. riisin, kurkkuraidan ja tuoreen naanleivän seurana.

KURKKURAITA

(turkkilaista) jugurttia
pala kurkkua
1 valkosipulinkynsi
tuoretta minttua tai korianteria
suolaa ja pippuria

1. Raasta kurkku. Kuori ja hienonna valkosipuli.
2. Sekoita ainekset keskenään ja anna makustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti