Bataattikeitto
1 bataatti
1 sipuli
2 porkkanaa
2 perunaa
öljyä
pätkä inkivääriä
puolikas chili
kasvisfondia + vettä
1 prk kookoskermaa
suolaa ja pippuria
Pese, kuori ja paloittele bataatti, porkkanat ja perunat, kuori ja lohko sipuli. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa hetken aikaa, lisää joukkoon siemenistä putsattu chilinpuolikas ja kuorittu, paloiteltu inkivääri.
Lisää vettä niin että kasvikset peittyvät, lorauta sekaan noin ruokalusikallinen kasvisfondia.
Kiehauta, ja keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kookoskerma, suola ja pippuri, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Resepti oli herkullinen, mutta inkiväärin kanssa tottumattoman pitää olla mieluummin varovainen kuin ronski. Alkuperäinen resepti löytyy sivustolta http://ruoka.ts.fi/haarukassa/maailman-paras-bataattikeitto/
Ruokaisat juustomuffinit
3 munaa
1 1/4 dl kookosjauhoja
3/4 dl mantelijauhoja
1/2 dl psylliumsiemeniä
1 1/4 leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl creme fraicea
1dl raastettua Västerbotten juustoa
25g sulatettua voita + 2 rkl vuokien voiteluun
4 hienoksi hakattua auringonkuivattua tomaattia
Vatkaa munat. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää seokseen creme fraiche, aurinkon kuivattu tomaatti ja sulatettu voi. Kaada joukkoon vispatut munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele muffinivuu'at ja painele muffinit tasaiseksi vuokiin vedellä kastellulla haarukalla. Paista 175 asteisessa uunissa 16-18 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti