Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

torstai 23. tammikuuta 2014

Riisitön kaalilaatikko hellii makunystyröitä.

Riisitön kaalilaatikko



Riisitön kaalilaatikko yllätti minut täysin: yksinkertaisuudessaan ja maukkaudessaan se on ihan ykkösresepti meidän perheen kaalilaatikon himoon :) Alkuperäinen resepti löytyy delicius&more blogista ja varauksetta voin sanoa että tämä ei duunausta kaipaa. Yksinkertaisesti hyvää!
Herkku kaalilaatikko
4 annosta

n. 800g kaalia
400g jauhelihaa
1 sipuli
100g ruohosipuli tuorejuustoa esim. creme bonjour
öljyä paistamiseen
jauhelihamaustetta
suolaa


Paista jauheliha ja mausta kunnolla jauhelihamausteella (vaihtoehtoisesti suolalla ja pippurilla, tai millä ikinä tykkäätkään maustaa jauhelihaa). Kaada jauheliha uunivuokaan odottelemaan. Suikaloi/pilko kaali ja sipuli mieleisesi kokoisiksi paloiksi. Kuullota kaali ja sipuli läpikuultaviksi, mausta ripauksella suolaa. Kaalin ei tarvitse kypsyä tai ruskistua vielä tässä vaiheessa. Kannattaa ehkä tehdä tämä vaihe parissa erässä, itselläni ei ainakaan kaikki kaali mahtunut samalla kertaa pannulle. Uskoa ei kannata menettää - kaali kutistuu paistettaessa ainakin puoleen alkuperäisestä koostaan. Lisää kuullotetut kaali ja sipuli, sekä tuorejuusto uunivuokaan ja sekoita tasaiseksi. Jos olet onnistunut pitämään ainekset lämpiminä, tuorejuusto on huomattavasti helpompi saada sulamaan joukkoon. Paista uunissa 200 asteessa puolisen tuntia, ja sen jälkeen vielä vartin verran 150 asteessa. Tarkista kaalin kypsyys ja tarvittaessa anna olla uunissa pidempään. Lopuksi anna vetäytyä hetki ja tarjoa puolukkahillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti