Rakkaudesta hyvään ruokaan

sunnuntai 19. tammikuuta 2014
Peuraa PippuriCastello kastikkella ja yrttivoi punajuuret
Onni potkaisi ja sain ostettua peuranlihaa erän. Yrttipunajuuret sopivat pippuri castello peuran kaveriksi oivallisesti.
PEURAA PIPPURICASTELLO KASTIKKEELLA
500g peuranlihaa suikaleina
2 dl lihalientä
1 pkt pippuri Castello juustoa
1 kynsi valkosipulia
4dl ruokakermaa
suolaa
öljyä paistamiseen
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Ruskista liha paistinpannulla. Lisää joukkoon 1 valkosipulin kynsi puristettuna ja paketti pippuri Castelloa. Lisää lihaliemi ja kerma. Anna kiehua hetken. Kaada kastike kannelliseen uunivuokaan ja anna hautua uunissa punajuurien valmistamisen ajan. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
YRTTIVOI PUNAJUURET JA VIHREÄT PAVUT
Punajuuria 2 kpl/ruokailija
voita ja tuoreita yrttejä
suolaa
vihreitä papuja
suolaa
vettä
Pese punajuuret huolellisesti ja laita ne kiehumaan kuorineen. Punajuurten kypsyessä, silppua tuoreita yrttejä valintasi mukaan ja sekoita ne voihin. Lisää voihin halutessasi hieman suolaa. Punajuurten kiehuessa keitä, haluamasi määrä vihreitä papuja suolalla maustetussa vedessä. Kun punajuuret ovat kypsiä, kuori ne ja tee niiden päälle risti leikkaus. Täytä risti leikkaus yrttivoilla. Tarjoa punajuuret heti peurakastikkeen ja vihreiden papujen kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti