Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

perjantai 31. tammikuuta 2014

Appelssiini lohi kermaisella purjokastikkeella

Kokonainen lohi ja appelsiinit olivat tarjouksessa. Lohesta fileoinnin jälkeen 1/2 valmistui Appelsiini loheksi. Myönnän, että suhtauduin reseptiin hieman skeptisesti kun sitä luin mutta ajattelin että eipäs anneta ennakkoasenteen nyt sotkea kuvioita vaan uteliaisuuden voittaa.

Alkuperäinen ohje löytyy Suomen kalankasvatusliiton sivuilta. Ohjeessa uunissa olo aika oli noin 30 min, mutta ainakin tämä lohi vaati reilut 35 min että oli kypsää muttei kuivaa.

Niin että kai tämän jälkeen uskaltaa kokeilla tuota banaanilohtakin :)


 



Raikas appelsiinikirjolohi

  • 600 g kirjolohifilee
  • 3-4 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 suuri appelsiini

Purjo-appelsiinikastike:
  • 1-2 rkl margariinia tai voita
  • 3-4 dl purjorenkaita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl appelsiinista puristettua mehua
  • 1/2 kalaliemikuutiota
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1-2 rkl vettä
Koristeeksi:
appelsiiniviipaleita,
purjorenkaita, tilliä

Laita kirjolohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Valele soijakastike fileen päälle ja ripota pippuri pintaan. Pese ja viipaloi appelsiini ja aseta viipaleet fileen päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Pehmitä purjorenkaat ruskistamatta rasvassa kattilassa. Lisää kalaliemikuutio, kerma ja appelsiinimehu ja anna kiehua 10 minuuttia. Sekoita perunajauho vesitilkkaan ja lisää seos ohuena nauhana kastikkeeseen. Anna kiehahtaa, mutta älä keitä. Kaada kastike kypsän fileen ympärille vuokaan tai tarjoile erikseen. Koristele filee appelsiiniviipaleilla, purjorenkailla ja tillillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti