Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

torstai 23. tammikuuta 2014

Lanttu lähti Intiaan


 Kokeilija yllättyy välillä itsekin. Vihannesosastolla mietin juureksia katsoessani, että kyllä juurekset ovat aika rajallisesti käytetty raaka-aine meidän perheen ruokataloudessa. Perinteiset keitto- ja patajuurekset, joululaatikot ym.valmistuvat kyllä, mutta muuten... Nykyajan ihanuuksia on sekin, että älypuhelimella voit ratkaista tämänkin pulman sujahtamalla kesken ruokaostosten nettiin ja poimia lukemattomista resepteistä mieleisensä. Hanna-soppa blogin

Lanttu lähti Intiaan: Lanttufritterit,  herättivät kiinnostukseni, ja ei kun kokeilemaan.

Lanttufritteritn. 10 kpl340 g lanttua
100 g bataattia
30 g porkkanaa
½ pieni punasipuli hienonnettuna
1 rkl korianteria hienonnettuna
1 limen kuori ja mehu
1 tl raastettua inkivääriä
1 pieni chili hienonnettuna
1 rkl maissitärkkelystä (+ lisää leivittämiseen)
3 rkl kookosjauhoja
½ tl juustokuminan siemeniä
1 tl ruokasoodaa
1 kananmuna
suolaa
Kuori kasvikset. Paloittele lanttu muutamaan osaan. Keitä isoja juurespalasia muutaman minuutin ajan ja jäähdytä ne nopeasti jäävedessä. Näin juuresten väri säilyy kauniina, ne kypsyvät hieman ja pysyvät kuitenkin raastemaisina pihveissä. Raasta jäähtyneet juurekset pienellä terällä. Sekoita juuresraasteen joukkoon muut aineet, maistele ja mausta mieleiseksi. Reseptin määrät ovat viittellisiä, käytä mitä juureksia jääkaapista sattuu löytymään. Anna taikinan tekeytyä tovi jääkaapissa.
Kuumenna pannulla noin sentti rypsiöljyä. Muotoile taikinasta pieniä pihvejä, pyörittele ne maissitärkkelyksessä ja paista kuumassa öljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Tarjoile heti korianterichutneyn kera.

Korianterichutney

2 pnt tuoretta korianteria
1 pieni tulinen chili
1 limen kuori ja mehu
1 valkosipulinkynsi
sokeria
suolaa
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Tarvittaessa voit lisätä tilkan öljyä löysemmän rakenteen aikaansaamiseksi. Maista ja säädä makuja, anna vetäytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Kokeilkaa, todella hyvää tuli ja sytytti minussakin halun löytää juurekset entistä monipuolisemmalla tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti