Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

lauantai 25. tammikuuta 2014

Kunnon Linströmin pihvit vihreillä pavuilla ja uunijuureksilla


















Kun haluatte oikeasti hyviä Linströmin pihvejä kannattaa tehdä Makuja.fi sivuston Klassiset Linströmin pihvit

Klassiset Linströmin pihvit


600 g naudan jauhelihaa

2 kananmunankeltuaista

1 dl hienoksi kuutioitua keltasipulia

1-2 dl hienoksi kuutioituja punajuuria

½ dl kapriksia

½ dl punajuurilientä

1 ½ tl suolaa

valkopippuria myllystä

voita paistamiseen

1. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna punajuuret. Ellet halua leikkuulaudan värjäytyvän punaiseksi, laita voipaperia laudan päälle.
2. Sekoita nopeasti jauheliha, keltuaiset, sipuli, punajuuret ja kaprikset ilman että taikinasta tulee liian kiinteää. Lisää hieman punajuurilientä, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Muotoile pieniä pihvejä ja paista ne nopeasti voissa, niiden ei pidä olla läpikypsiä vaan hieman vaaleanpunaisia sisältä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.

Tarjoiluun: keitettyjä perunoita ja kasviksia. Itse valmistin kylkeen keitettyjä vihreitä papuja ja Hunajaisia uunijuureksia.

Hunajaiset uunijuurekset

Lanttua
Bataattia
Porkkanaa
oliiviöljyä
hunajaa
suolaa

Pilko juurekset kuutioiksi voideltuun vuokaan, maista juoksevalla hunajalla ja suolalla. Lorauta juuresten päälle oliiviöljyä. Sekoittele juureskuutioita jotta maustuvat tasaisesti. Laita uuniin alatasolle: 200 astetta ja noin 40 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti