Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

lauantai 25. tammikuuta 2014

Kopistele pussinpohjia sämpylät

 
Bataattikeittoa jäi jäljelle pari annosta ja koska periaatteessakaan en halua heittää ruokaa roskikseen jos siitä voi jatko jalostaa vielä jotain. Sämpylät iltapalaksi oli se mikä sosekeiton lopusta sitten syntyi. Lähikaupasta piti kipaista pari hiivaa mutta muuten päätin pärjätä sillä mitä kaapista löytyy.
 
 
"Kopista pussinpohjia ja taio kasvisosekeitto sämpylöiksi"- sämpylät
 
4dl kasvissose keittoa
8dl maitoa
1 dl vehnäleseitä
1 dl öljyä
2 hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl ruokosokeria
3 dl ruisjauhoja
vehnäjauhoja kunnes taikina tuntuu hyvältä vaivata
 
Lämmitä sosekeitto ja maito mikrossa kädenlämpöisiksi (erikseen). Liuota hiivat, suola ja ruokosokeri maitoon. Lisää sosekeitto ja öljy sekä vehnäleseet ja ruisjauho. Anna seisoa 5 min. että leseet kostuvat. Lisää vehnäjauhoa kunnes taikina tuntuu "käteen sopivalta vaivattavaksi". Vaivaa kunnes taikina irtoaa käsistä.Kohota sämpylätaikina lämpimässä paikassa. Leivo reilun kokoisia sämpyläitä kohonneesta taikinasta. Kohota liinan alla hetki ja paista 200 asteessa  noin 15 min.
 
Maistuu esim. iltapalalla juuston ja kylmän maidon kanssa erinomaiselta.
 
 

 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti