Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Blinejä





 
Ja niin syntyi ihan ensimmäiset itse tehdyt blinit ja joukko täytteitä. Kävin Marttojen Blini illassa opettelemassa blinien teon saloja. Kivaa oli ja tuotoksia kehtasi tarjota kokonakin.
Ja jos haluat oikein kruunata herkun niin lorauta valmiiden blinien päälle loraus kirkastettua voita :)
 
Kuohkeat Blinit
 
20g hiivaa
4dl maitoa
3dl tattarijauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
3 munaa
3rkl voita sulatettuna
1,5 dl olutta
1 tl suolaa
 
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon puolet molemmista jauhoista. Anna taikinan seisoa huoneenlämmössä 3-4 tuntia tai yön yli. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, voisula, olut ja loput jauhoista ja suola. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.
 
Paista taikinasta blini pannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää pieni tilkka olutta.
 
Silliherkku
 
300g matjessillifileitä paloina
2 keitettyä kananmunaa hakattuna silpuksi
1 punasipuli hienonnettuna
1,5 rkl vahvaa sinappia
1 rkl hunajaa
1 tl piparjuuriraastetta tai tahnaa
1 dl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
2 dl smetanaa
 
Sekoita kaikki ainekset ja lisää viimeisenä smetana. Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa parin tunnin ajan maustumassa.
 
Mätimousse
 
1dl kermaa
1dl ranskankermaa
1 punasipuli silppuna
100g mätiä
1/2 sitruunan raastettu kuori
pippuria
ruohosipulia hienoksi leikattuna
 
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää ranskankerma ja punasipuli. Sekoita. raasta sitruunankuori joukkoon ja lisää mäti, pippuri ja ruohosipuli. Tarkasta suola ja tarjoile mousse blinien kanssa.
 
Tartar-täyte
 
2dl kuohukermaa
2 dl kurkkusalaattia
sinappia
1 tl suolaa
2 tl sokeria
 
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää muut aineet joukkoon. Anna maustua kylmässä ja tarjoa blinien kera.
 
Sienitäyte
 
3dl kypsennettyjä suppilovahveroita tai muita mietoja sieniä
voita
suolaa
1 hapahko omena kuutioina (esim. granny smith)
1 maustekurkku kuutioina
3 kevätsipulin vartta hienonnettuna
200g tuorejuustoa
suolaa ja pippuria
 
Pilko sienet ja hauduta hetki pannulla. Lisää joukkoon nokare voita, mausta suolalla. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua kylmässä.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti