Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Lihakeitto a'la Maku lehti



Lihakeittoa on ihan herkkua, mutta jostain syystä, ehkä sen vaatiman ajan vuoksi sitä ei ole tullut valmistettua aikaisemmin kun lapset olivat pieniä. Jauhelihakeitto oli niin paljon nopeampi ratkaisu nälkään. No nyt se on sitten tehty ja herkullistahan tuo oli. Reseptin bongasin Maku-lehden numerosta 1/2014.

Perinteinen lihakeitto 6-8 annosta

1 kg luutonta naudanlapaa
(tai 1,5 kg luullista lapaa)
2 litraa vettä
1 rkl suolaa
10 kokonaista valko- tai mustapippuria
4 laakerinlehteä
1 kg perunaa
4 porkkanaa
3 sipulia
pala juuriselleriä (150g)
2 palsternakkaa
1 (300g) purjosipulia
1 valkosipulin kynsi
lipstikkaa tai lehtipersiljaa

Ota liha huoneen lämpöön tunti ennen valmistamista. Älä leikkaa lihaa vielä tässä vaiheessa pienemmiksi kuutioiksi.

Siirrä liha kattilaan ja kaada päälle vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois reikäkauhalla.

Lisää suola, pippurit ja laakerinlehdet. Keitä lihaa  kannen alla noin 2 tuntia, kunnes se on kypsää ja mureaa.

Nosta lihanpala liemestä lautaselle jäähtymään.

Kuori ja lohko perunat ja juurekset. Halkaise purjo ja huuhtele se huolellisesti juoksevan veden alla. Suikaloi purjo. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.

Lisää kasvikset liemeen. Lisää tarvittaessa nestettä. Keitä kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä kannen alla noin 30 min.

Leikkaa liha pienemmiksi kuutioiksi ja lisää keittämisen loppuvaiheessa kasvisten sekaan. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Viimeistele keitto silputulla lipstikalla tai lehtipersiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti