Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Savulohi avokado salaatti ja porkkana-sipuli sämpylät



Helppoa ja nopeaa, no sämpylöissä meni hetki :) Mutta kyllä sen vaivan ihan mielellään näki kun "pääruoka" oli sen verran nopea.

Savulohisalaatti

valmista salaatti sekoitusta
avokadoa
sitruunaa
kirsikka tomaatteja
savulohta
savulohi tartar (valmis)

Kuori avokadot ja pyörittele palaset sitruunamenussa .Asettele salaattiaineet lautaselle ja nauti :)

Porkkana-sipuli sämpylät

0,5 l maitoa
1 pala hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 dl öljyä
1 porkkana
1 pieni sipuli hyvin pienenä silppuna
vajaa 1 kg sämpyläjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää suola ja hunaja. Kuori ja raasta porkkana ja silppua sipuli aivan hienoksi silpuksi. Lisää taikina liemeen öljy, porkkaraaste ja sipuli. Sekoita. Lisää jauhoja ja alusta taikina kunnes irtoaa käsistä. Kohota taikina lämpöisessä paikassa. Leivo sämpylöiksi. 200 astetta 16 min.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti