
Monenlaista pizzapohjaa olen kokeillut ja taas hain sitä
aitoa italialaista pizzapohjaa, joka
olisi se one and only oikea.
Ja ei huono, oli oikein hyvä pohjakin :)
KAHDEN TIPUN PIZZA
Pohjan ainekset:
2,5 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
25 g hiivaa
7-8 dl jauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
Sekoita kädenlämpöiseen veteen
sokeri ja suola. Lisää hiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Laita kuusi
desiä jauhoja laakeaan astiaan ja kaiva jauhojen keskelle kuoppa. Kaada
kuoppaan hiivaseos ja oliiviöljy. Alusta taikinaa jauhoja pikkuhiljaa lisäten.
Vaivaa taikinasta tasainen ja kimmoisa.
Anna taikinan kohota lämpimässä
vedottomassa paikassa vähintään tunti.
Kauli valmis taikina kahdeksi
pyöreäksi pizzaksi tai yhdeksi pellilliseksi. Itse tein pellillisen. Levitä kastike pizzapohjalle tasaisesti lusikalla.
Asettele päälle täytteet ja juusto. Paista 250-asteisessa uunissa kunnes juusto
on sulanut ja pizzan reunat ovat saaneet väriä.
Tomaattikastike:
•500 g paseerattua tomaattia
(Mutti)
•2 rkl tomaattipyreetä
•1 tl suolaa
•1/2 tl mustapippuria
•1 hyppysellinen sokeria
•1 tl pizzamaustetta
Kaada paseerattu tomaattikastike
kasariin. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla,
sokerilla ja yrteillä. Keitä kastiketta kokoon 10 minuuttia. Sekoittele silloin
tällöin. Levitä kerros tomaattikastiketta pizzapohjalle
Täyte:
300g kypsää broileria pienenä
silppuna
300g kalkkunasuikaleita (valmis
pussi)
150g aurajuustoa
mustapippuria
suolaa
(valkosipulia)
voita paistamiseen
400g pizzajuusto raastetta
1 prk säilyke persikoita
viipaleina
nippu tuoretta ruccolaa
Kuumenna pannu ja lämmitä täyte
broileri ja kalkkuna ja mausta aurajuustolla, suolalla ja pippurilla ja
halutessasi valkosipulilla. Laita täyte pohjan ja tomaattikastikkeen päälle.
Viipaloi valutetut persikan suikaleet ohuemmiksi ja levitä täytteen päälle
tasaisesti. Lisää juusto. Paista 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on
sulanut ja pizzan reunat ovat saaneet väriä.
Anna pizzan vetäytyä hetken ja
lisää ennen tarjoilua nippu ruccolaa pizzan päälle. NAM NAM....täydellistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti