Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kahden tipun pizza

 
 

Monenlaista pizzapohjaa olen kokeillut ja taas hain sitä aitoa italialaista pizzapohjaa, joka
olisi se one and only oikea.
Ja ei huono, oli oikein hyvä pohjakin :)

KAHDEN TIPUN PIZZA

Pohjan ainekset:
 
2,5 dl vettä
 

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

25 g hiivaa

7-8 dl jauhoja

0,5 dl oliiviöljyä

Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola. Lisää hiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Laita kuusi desiä jauhoja laakeaan astiaan ja kaiva jauhojen keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan hiivaseos ja oliiviöljy. Alusta taikinaa jauhoja pikkuhiljaa lisäten. Vaivaa taikinasta tasainen ja kimmoisa.
Anna taikinan kohota lämpimässä vedottomassa paikassa vähintään tunti.

Kauli valmis taikina kahdeksi pyöreäksi pizzaksi tai yhdeksi pellilliseksi. Itse tein pellillisen.  Levitä kastike pizzapohjalle tasaisesti lusikalla. Asettele päälle täytteet ja juusto. Paista 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja pizzan reunat ovat saaneet väriä.

Tomaattikastike:

•500 g paseerattua tomaattia (Mutti)

•2 rkl tomaattipyreetä

•1 tl suolaa

•1/2 tl mustapippuria

•1 hyppysellinen sokeria

•1 tl pizzamaustetta

Kaada paseerattu tomaattikastike kasariin. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla, sokerilla ja yrteillä. Keitä kastiketta kokoon 10 minuuttia. Sekoittele silloin tällöin. Levitä kerros tomaattikastiketta pizzapohjalle

Täyte:

300g kypsää broileria pienenä silppuna

300g kalkkunasuikaleita (valmis pussi)

150g aurajuustoa

mustapippuria

suolaa

 (valkosipulia)

voita paistamiseen

400g pizzajuusto raastetta

1 prk säilyke persikoita viipaleina

nippu tuoretta ruccolaa

Kuumenna pannu ja lämmitä täyte broileri ja kalkkuna ja mausta aurajuustolla, suolalla ja pippurilla ja halutessasi valkosipulilla. Laita täyte pohjan ja tomaattikastikkeen päälle. Viipaloi valutetut persikan suikaleet ohuemmiksi ja levitä täytteen päälle tasaisesti. Lisää juusto. Paista 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja pizzan reunat ovat saaneet väriä.

Anna pizzan vetäytyä hetken ja lisää ennen tarjoilua nippu ruccolaa pizzan päälle. NAM NAM....täydellistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti