Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

lauantai 1. helmikuuta 2014

Kanaa muttikastikkeella Henri Alenin innoittamana

 

Kun kohu Henry Alenin reseptistä alkoi, ihmettelin, että mikä siinä nyt niin ihmeellistä voi olla, siis tomaattikastikkeessa. Vähäpä minä tiesin... suositten kokeilemaan.
 
Mutti kanaa Henry Alenin innoittamana
 
400g broilerin filee suikaleita
1 purkki Mutti-tomaattimurskaa.
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 tl sokeria
0,5 dl punaviiniä
raastettua appelsiinin kuorta (1 tl)
2dl vettä
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä makusi mukaan, itse käytin basilikaa
 
 
Paista kana fileet pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Ota kana syrjään odottamaan ja tee muttikastike.
 
Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä öljyssä. Näin rakennat makeuden.Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 minuuttia. Näin soosi makeutuu...
 
Lisää sen jälkeen loppu murska ja vettä 2 desilitraa. Hauduta sekoittaen.
 
Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 minuutin ajan, ja lisää punaviini, joka tuo kastikkeeseen happamuuden. Lisää raastettua appelsiinin kuorta. Sekoittele koko ajan.Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä.Mausta rohkeasti basilikalla, timjamilla tai muulla lempiyrtilläsi.
 
Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5 desilitraa parasta neitsytoliiviöljyä mitä löydät. Älä keitä enää. Neitsytoliiviöljy tuo täyteläisyyden soosiin. Lisää kanat.Sekoita kastike esimerkiksi keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu. Siis heti. Ei päälle, vaan sekaisin.
 
Itse tarjoilin kastikkeen kesäkurpitsa "pastalla" ja tuoreen basilikan kera.
 
Kesäkurpitsa "pasta" 4:lle
 
2 isohkoa kesäkurpitsaa
vettä
1 tl suolaa
 
Pese kesäkurpitsat ja kuorinta veitsellä "kuori" kesäkurpitsasta pitkiä  ja leveitä suiruja.
Lisää kesäkurpitsa kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 3 minuuttia, vähän niin kuin tuorepastaa. Valuta ja tarjoile muttikanakastikkeen ja tuoreen basilikan kera.
 
Huom. Kananhan voi vaihtaa myös esim. jauhelihaan.
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti