Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Yrttimarinoitu naudanulkofilee, valkosipuli pavut ja timjamilohkoperunat

Naudanfileen tarjoushinta sai minut innostumaan sen verran että ajattelin hemmotella perhettä vähän "paremmalla sunnuntai lounaalla".

Perunat ja Filee valmistuvat uunissa rinnakkain ja valkosipulipavut antavat aterialle kivan potkun :)




YRTTIMARINOITU NAUDANULKOFILEE

Ainekset
  • 50 g Meijerivoita
  • 1 12 kg takuumureaa naudan ulkofileetä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 3 tl mustapippurirouhetta
Kuorrutus
  • 75 g Meijerivoita huoneenlämpöisenä
  • 1 puserrettu valkosipulinkynsi
  • 3 rkl dijonsinappia
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 12 dl korppujauhoja
  • 12 rkl timjamia
 
Ruskista filee nopeasti joka puolelta pannulla. Mausta filee suolalla ja rouhitulla mustapippurilla kauttaaltaan. Valmista kuorrute. Sekoita voihin muut kuorrutteen ainekset, hiero morttelissa kuivayrtit hienoksi, jolloin niistä irtoaa enemmän makua. Taputtele kuorrute tasaisesti fileen pintaan. Nosta filee voidellulle uunipannulle. Voit kypsentää fileen myös paistopussissa uunipannulla. Työnnä lihalämpömittari fileen keskikohtaan. Paista uunissa 125-150 asteessa. Mitä alempaa lämpötilaa paistamisessa käytetään, sen mehevämpi on lopputulos. Nosta filee pois uunista, kun sisälämpötila on 50 astetta. Ota filee hetkeksi pois uunista ja nosta lämpötila 225 asteeseen. Pane filee takaisin uuniin ja paista vielä muutama minuutti, kunnes fileen pinta on saanut sopivasti väriä. Kääräise alumiinifolio varovasti fileen ympärille ja anna sen vetäytyä noin 15 minuuttia. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi.
 
VALKOSIPULIPAVUT
 
500g vihreitä papuja
voita
1 iso valkosipulin kynsi
1/2-1 dl pinjansiemeniä
suolaa
mustapippuria
 
Keitä papuja suolavedessä, kunnes ovat kypsiä, mutta edelleen napakoita. Kuumenna paistinpannu ja lisää voita pannulle. Lisää pannulle murskattu valkosipuli ja kuullota sitä hetki. Lisää pinjansiemenet ja vihreät pavut. Kääntele kunnes pinjansiemenet saavat hieman väriä.
 
TIMJAMILOHKOPERUNAT
 
1 kg jauhoisia perunoita
oliivi öljyä
timjamia
suolaa
 
Pese perunat hyvin ja lohko ne kuorineen veneen mallisiksi. Laita lohkot pussiin ja lorauta pussiin öljyä, timjamia ja suolaa. Ravistele niin, että perunat maustuvat tasaisesti. Laita perunat uuniin fileen kanssa.

Alkuperäinen naudanfileen resepti löytyy sivulta Arlan sivuilta
 
 
 

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti