Rakkaudesta hyvään ruokaan

Rakkaudesta hyvään ruokaan

maanantai 17. helmikuuta 2014

Pistaasi kanaa ja gratiini kukkakaalia riisipedillä



Pistachio kana

8 ohutta broilerin fileetä
60g rasvaa
400g jauhettua kanaa
1 sipuli
2 porkkanaa
1 sellerinvarsi
1/4 tl basilikaa
1/4 tl timjamia
1/4 tl meiramia
suolaa ja pippuria
250g kuorittuja pistaasi- pähkinöitä
1 muna
 2 rkl voisulaa
 
Painele ohuet fileet litteiksi.
Sekoita rasva, jauhettu kana, vihannekset, mausteet, pähkinät ja muna.
Levitä seosta kanan rintapaloille ja käännä ne rullalle.Käytä hammastikkuja apuna.
Sivele voilla ja paista uunissa 180 asteessa. Pyöräytä nopeasti kuumalla paistinpannulla voissa kauniin paistopinnan saamiseksi.
 
Kukkakaali gratiini
 
keskikokoinen kukkakaali
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl ruokakermaa
75 g mozzarellaa
mustapippuria
yrttisuolaa
 
Keitä kukkakaali kokonaisena suola vedessä. Kun kaali on kypsä mutta napakka, valuta ja aseta uuni vuokaan. Laita kattilaan tuorejuusto ja ruokakerma. Lämmitä kunnes tuorejuusto on sekoittunut tasaiseksi. Lisää mozzarella (jätä hieman päälle ripoteltavaksi) +pippuri ja yrttisuola. Kaada kastike kukkakaalin päälle ja ripota loppu mozzarella. Laita kukkakaali pistaasi kanan kanssa uuniin (kanan kypsymisen loppuvaiheessa) 180 asteeseen.
 
 
Tarjoile riisin ja kirsikkatomaattien kera. Pistaasi kanan alkuperäinen resepti  Sisaret keittiössä blogista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti